stlendingen (ostlendingen.no)


Elverum fotball-mannefall eller en dans på røde roser?

I dagens utgave av Østlendingen kunne man lese om spillerflukt og ramaskrik i Elverum fotball. Jeg ble både provosert og lei meg da jeg leste dette. Lei meg fordi jeg tydeligvis står i fare for å miste nesten samtlige av lagkameratene mine. Provosert fordi jeg ikke helt skjønner hvorfor. Jeg ble faktisk så provosert at jeg rett og slett måtte få skrevet en blogg om det. 

Vi teller oktober på kalenderen. Nedrykket ble klart på søndag i Ulsteinvik og borte mot Hødd. Vi har spilt en sesong på det nest høyeste nivået i fotballnorge. En jævla sesong i Adeccoligaen, og det skal være nok til at Elverum fotball ikke er bra nok lengre? Hvorfor skal det være slik?

Først som sist må jeg bare få sagt at jeg er langt i fra naiv. Herregud, jeg har full forståelse for at enkelte spillere har lyst til å prøve seg i større klubber etter den sesongen de har levert i år. Og noen fortjener det. Men det er tre, maks fire som har prestert som forventet og over det i løpet av sesongen. Resten av oss har ikke gjort det. Og da mener jeg, notér først som sist at alt dette er min personlige mening, at vi som ikke har prestert maks, har noe uoppgjort med klubben. Og jeg skjønner selvfølgelig at det er forskjell på ambisjoner innad i en prestasjonsgruppe, og slik skal det være. Men det handler også om selvinsikt. Mange har prestert under pari i år, og da sier det seg selv at det blir for dumt at man skal søke etter større fisker i havet.

Vi ligger sist på tabellen. Tabellen lyver sjeldent (aldri). Vi er ikke bedre. Rett og slett. Sammen har vi fått til dette. Som et lag. En for alle, og alle for en. Og da mener mange av oss at vi plutselig er for bra for Elverum fotball og neste års 2.divisjon?  Da vi startet opp i januar, var det med en giv og guts som var uvurdelig. Alle hadde lyst til å spille og bidra for Elverum fotball. Slik bør det og skal det være neste år også. Det er ingen her som er for bra eller for gode for klubben. Slike kan vi ikke ha, og slik skal det ikke være.

Det vi trenger nå, er gutter/menn som rekker hånden i været, og sier: Selvfølgelig skal jeg spille for Elverum fotball neste år. Jeg skal da for faen ingen steder. Og jeg kan med glede være den første som sier det. Jeg skal spille for Elverum fotball neste år. Sånn er det bare. Finn frem kontrakten du, Krogsæter. Så signerer jeg. Kronasjer og bonuser blir vi fort enige om. 

Rykker man ned med en klubb, bør man være med å spille klubben opp igjen. Frem med kameratskap, klubbfølelse og lojalitet. I tillegg skal vi spille lørdagskamper neste år. Det bør være en gulrot for flere av oss. Såpass kjenner jeg dere. 

Men da trenger vi at samtlige drar i samme retning. Gresset er ikke alltid grønnere på den andre siden. Vi bør tenke oss om. Tenke over hvor fantastisk flott vi har det i Elverum, og hvor mye spennende som skjer i klubben. Det er en klubb i vekst. En klubb på tur opp og frem. Merk mine ord! Gleder meg til opprykksfest i November 2014. 

Dette er ikke ment som kritikk til hver og en av dere som sier dere har lyst til å spille andre steder. Men noen bør se seg selv i speilet og spørre om de virkelig har vært så gode at de kommer til vasse i tilbud fra større klubber. Dersom noen klarer det, så tar jeg av meg hatten, sier gratulerer og lykke til. Jeg er glad i dere alle som spiller på Elverum Fotball Herrer A-lag, og det vet dere. Jeg vil bare at vi til enhver tid skal være best mulig.

Stå på!

Blogghilsen fra Ulrik Balstad.

 

08

10 2013

Kamma, veskehund og Amor’s piler

Høsten har for alvor meldt sin ankomst. En mørk og dyster årstid. Men fortvil ikke, alle mine kjære (eventuelle) lesere. Balstadbloggen er her. Like våryr og lettbeint som alltid. Finn frem “mysbuksen”, en kopp te, sleng to-tre vedkubber i peisen og kos deg med dagens utgave.

 

Sesongen går mot slutten.  Vi ligger på sisteplass. Til og med Balstadbloggen skal slite med å gjøre noe lystig ut av den tabellsituasjonen. I skrivende stund har vi kun et syltynt teoretisk håp om å berge plassen. Vi får bare erkjenne at vi ikke har vært gode nok i år. Såpass ærlige får vi være. Vi har spilt bra i mange kamper, spilt tidvis veldig fin fotball, men slitt med å avgjøre kampene. Der vi trenger 5-6 store muligheter for å score mål, har motstanderne trengt kun en halvsjangse for og få kula over streken. Man må gjøre seg fortjent til stang inn, og det har vi tydeligvis ikke gjort. Nedrykk er ingen krise. Da får vi bare rykke opp igjen. Spille lørdagskamper, og ha opprykksfest igjen neste år. Det er da ålreit det og, er det ikke?

Nå på søndag venter Ham-Kam. En deilig klassiker i Hedmarksfotballen. Glem London-derbyer og slaget om Madrid. Dette er lokaloppgjøret du ikke kan gå glipp av. Årets viktigste hjemmekamp for vår del. Uansett tabellsituasjon. Kamma har ambisjoner om play-off. For vår del går det på ære og stolthet. Kamma-skalpen hadde vært fantastisk gøy å ta. Det er motivasjon nok for oss. Ødelegge play-off drømmen for gutta fra Hamar. Og det skal vi selvfølgelig gjøre alt for å klare. Håper så mange som mulig kommer på kamp på søndag. Asvpark er kl 16.00 (!!). Merk tidspunktet! Sponsorsjef og caféhore Fredrik Tervaniemi har fikset gratis inngang for alle under 16 år som har på seg Elverumsdrakt. Vel møtt!

 

Etter en lang sesong, skal vi på avslutningstur i November. Hyppige betalinger av bøter igjennom hele året finansierer turen. Som botsjef fikk jeg trumfet igjennom Amsterdam som reisemål. Amsterdam er en fantastisk by. Noen av guttene spurte forsiktig om utelivet i Amstern. Dette ble kontant avfeid av undertegnede. Her er det en weekend med kultur som står i høysetet. Tullipaner, vindmøller, tresko og kunst. Alt man kan ønske seg for å utvide den kulturelle horisonten. Jeg gleder meg ihvertfall! Håper alle forøvrig husker å takke Petter Lennartsson for turen. 70 prosent av bidraget er svenske kroner.

 

Petter Lennartsson var borte fra trening på tirsdag. Petter er forøvrig eier av en liten veskehund. Det er helt sant! En veskehund. En søt liten hårball. Uansett, på tirsdag var Petter på tur med den lille hunden i skogen. Der hadde de møtt noen større jakthunder, som trodde at lille Ville var en liten kanin eller noe i den duren. Hunden ble nesten spist opp av par tre større hunder, slik at den måtte operere, og svever en kamp mellom liv og død. Håper alle skjønner at Petter har det tøft, og du må vite at vi er her for deg.

 

Elverum fotball ble jo tidligere i år kjent som “kjærlighetslaget”. Parforhold oppstod nærmest på rullebånd. Her får dere en liten oppdatering på kjærlighetslivet og det sivilie livet til noen av gutta fra Elverum stadion:

Håkon Rønes – Forelsket fra a til å. Koker kaffe og jobber med nettbank. Livet leker!

Kristoffer Bugge – Sover lenge om dagene. Forelsket han også. Kudos til den bedre halvdelen i den gården, som tydeligvis  har klart å temme norsk fotballs tørsteste sjel!

Fredrik Tervaniemi – Enslig med stor e. Har forøvrig VIP-kort på Styx, slik at han slipper kø. Parforhold biter ikke på Tervaniemi. Kun søndagskjærester.

Kent Håvard Eriksen – Har kjæreste. Er dog ikke helt sikker på om han er forelsket.

Petter Lennartsson – Har hund, kjæreste og leilighet. Livet leker for dansebandskungen.

Yngve Sandbuløkken – Har funnet kjærligheten. Kjærlighet, Rollo og NAV. Den perfekte kombinasjonen!

 

Dette var alt for denne gang. Selv om sesongen går mot slutten, kommer det mer fra Balstadbloggen. Det vil bli kåringer, oppsummering og noe annet krydder. Så med andre ord; stay tuned.

Håper så mange som mulig kommer i morgen. Avspark kl 16.00!

 

Dette blogginnlegget ble forøvrig nesten 700 ord. Det er like langt som bacheloroppgaven til Kristoffer Bugge.

 

Stå på!

Blogghilsen fra Ulrik Balstad.

28

09 2013

Høstjakt, Toyota og talismanen Rønes.

Balstadbloggen er tilbake. Ukene med venting er over. Endelig skal DU få med deg siste nytt fra sirkuset Elverum fotball. Dagens blogg inneholder litt tilbakeblikk på de siste kampene, og en aldri så liten godbit. Håkon Rønes har sagt ja til å dele sine tanker om fotball, kjærlighet og privatliv. Les videre for å finne ut hva gutten har på hjertet.

Siden sist så har vi faktisk ikke tapt en kamp. Vi var ned i Sandefjord å danset med oss et uhyre sterkt poeng på bortebane. Sandefjord hadde bydd opp til fest. Over 5000 tilskuere var på plass på tribunen, kultfigurene Cir.Cuz spilte før kampen og i pausen, og Sandefjord skulle bare heppe seg inn til 3 poeng og utgang etter kampen. Desverre for de hadde gutta fra skogen andre planer. Gutta som ikke er kjent som “partycrashers”, men i dette tilfellet hadde vi ikke noe valg. Vi måtte bare ødelegge. Petter Oscar Lennartsson ble den utvalgte. 6 minutter på overtid “ruver” han i feltet, og sørger for at vi for med oss et veldig deilig poeng. Bussturen hjem gikk som en lek. Nå var vi i gang. Høstjakta hadde for alvor startet, og dette var bare en liten smakebit på hva som ventet hjemme mot Ull-Kisa.

 

Sist søndag møtte vi Ull-Kisa på hjemmebane. En festaften fra A til Å! Dette var som en kamp på et utested. Kampen om en jente. Det er kun en jente igjen i lokalet. To hankjønn kjemper om den samme jenta.  Den ene er høy, mørk og muskuløs. Den andre er liten, tjukk og har lite hår. Det bare må bli rått parti. Slik var det sist søndag. Elverum var den høye og mørke muskelbunten, mens Ull-Kisa var den småfete og skallede skjørtejegeren. Ull-Kisas trener, Roar Johansen, så ut som han skulle på et salgsmøte for Toyota. Med dressjakke og lakksko, som forøvrig så ut som de var kjøpt på skinnbazar i Antalya i Tyrkia, hadde han kledd seg for fest. Slik gikk det ikke. Elverumsgutta var på fra første sekund. Etter den første ballen havnet i nettet, så vi oss aldri tilbake. Da 90 min var spilt, lyste det 5-1 på resultattavlen, og årets første hjemmeseier var et faktum. Vanvittig deilig, og noe som gir oss en utrolig selvtillit inn mot de neste kampene.

 

Nå venter Strømmen på bortebane. Den kampen kan være forskjell på himmel og helvette. Vinner vi, er Strømmen 5 poeng foran oss. Taper vi, vil Strømmen være 11 poeng foran oss. Det kan være litt for mye. Det er med andre ord en såkalt “6-poengskamp”. Vi skal ta med oss alt vi kan finne og har av selvtillit, å bygge videre på den gode følelsen vi fikk mot Kisa. Sammen skal vi klare dette! Høsten har så vidt startet, og jeg føler meg skråsikker på at den blir veldig morsom, og ikke minst spennende. Håper så mange hedmarkinger som mulig tar turen til Strømmen stadion kl 18.00!

 

Endelig har Balstadbloggens bønner blitt hørt. Det er med en enorm glede jeg kan presentere Elverums svar på Johnny Cash. Elverums egen Francesco Totti. Gutten som gjør at det aldri har blitt solgt så mange mopper og vadere i Elverum og omegn før. Mine damer og herrer; Håkon Rønes.

 

Hei, Håkon. Hyggelig at du tok deg tid til dette. Vi skjønner at du er en opptatt herremann, og at du må prioritere hvile og kjærlighet mellom alle slagene på fotballbanen. Vi kunne gjerne brukt flere timer med deg, med skjønner at din tid er knapp. Vi kjører på.

Mange kjenner Håkon Rønes som Elverums nr 8. Mannen som styrer midtbanen og dikterer tempoet i spillet. Men hvem er egentlig Håkon Rønes? 

 -22 år gammel elverumsgutt. Jobber for tiden i Sparebanken Hedmark som kaffekoker, og bidrar med hjelp til nettbank for de som skulle trenge det. På fritiden min spiller jeg fotball på et ok nivå, er veldig mye med kjæresten min, og trives veldig godt i naturen. Jeg er litt hjemmekjær, og i en alder av 22 år bor jeg fortsatt hjemme hos mor og far. Jeg har dog en egen kjellerstue som jeg tilbringer mye tid i.

 

Hvorfor berger Elverum plassen?

 -Vi er i flytsonen om dagen. Har spilt flere gode kamper på rad nå. Elverum er generelt et høstlag, og vi kommer til å plukke mange poeng utover høsten. Flere av guttene er i form, og har tatt nivået mer og mer utover sesongen. Dette blir bra!

 

Hvordan har sesongen vært for din egen del?

 -Litt opp og ned. Startet veldig trøblete med en del skadeproblemer (dårlig egentrening i vinter jour.anm). Ble plassert på benken, men har bitt tenene sammen og kjempet meg inn på laget igjen. Har vist gryende form i det siste, og ble belønnet med kapteins-bindet mot Ull-Kisa. Jeg har nå staket ut kursen, og den er ikke nedover, for å si det slik.

 

Hvordan er det å være forelsket? Påvirker det ditt eget spill?

 -Nei, det vil jeg ikke si. Jeg er proffesjonell, og må klare å skille “jobb” og privatliv. På banen er jeg en kriger som ofrer alt for lagkameratene, mens på privaten er jeg litt mer pus. Men jeg skal innrømme det er godt med en skulder å gråte på når jeg kommer hjem etter en kamp vi har tapt.

 

Hvordan går dagens kamp mot Strømmen?

- Jeg tror vi vinner. Det passer oss bra å møte Strømmen nå. Vi drar i land en 2-1 seier. Martin Brekke og Lars Christer Kleiven scorer våre mål.

 

Helt til slutt, er det noe du vil legge til her på Balstadbloggen?

- Jeg vil kommentere det siste samboerskapet på laget. Kristoffer Bugge og Ulrik Balstad har flyttet sammen. To meget seriøse 24-timers utøvere som passer som i hånd i hanske under samme tak. Det har forøvrig blitt observert et korstog med ungpiker, som er på vei til leiligheten i Søbakkveien (de er på vei opp til Fredrik Tervaniemi i leiligheten over jour.anm)

Balstadbloggen takker blygt og ydmykt for intervjuet, og ønsker Rønes lykke til i morgendagens batalje mot Strømmen. Dette var alt for denne gang, men forhåpentlivis er det noen som allerede gleder seg til neste innlegg. Det kommer snart. Tro meg!

Stå på!

Blogghilsen fra Ulrik Balstad.

Heia Elverum!

24

08 2013

Kronerulling, poeng og god stemning.

 

Hei igjen. Alle gode ting må ta slutt, så også sommerferien til Balstadbloggen. Redaksjonen har tatt en Mons Ivar Mjelde og kuttet inn på ferien, slik at det kunne lanseres nok et kokvarmt innlegg til alle dere (eventuelle) trofaste lesere. Smør dere inn i sololje, ta med laptopen ut i solen og les siste nytt fra innsiden av Elverum Fotball.

 

Siden sist så har vi spilt to kamper. Faktisk to veldig gode kamper. Det er med stolt hjerte jeg kan erkjenne at vi har tatt fire sterke poeng på bortebane. Tre poeng borte mot Vard Haugesund, og ett knallsterkt poeng borte mot opprykksfavoritt Ranheim. Vi er med andre ord på gang! Vårsesongen er historie, og man starter på en måte med blanke ark. Jeg er smertelig klar over at det er en latterlig dårlig klisjé, men vi får bare ta en kamp av gangen, så får vi telle opp poengene i starten på November.

I dag møter vi Bryne på bortebane. Definitivt en tøff kamp, men ingenting er umulig. Vi satser på at stang ut snart blir stang inn, slik at vi begynner å hanke med oss 3-poengere. Det trenger vi, og det er vi mer enn gode nok til å klare. Det blir uansett en fantastisk artig høst, hvor storkampene kommer på rullebånd utover sensommeren og høsten.

 

I forbindelse med bortekampen mot Ranheim, måtte vi overnatte på hotell i Trondheim. Det var ihvertfall en mann på laget som var ekstra glad for det. Kristoffer Bugge elsker det å sove på hotell over alt annet. Der kan han rulle seg i rent sengetøy, spise så mye han vil på frokosten, fråtse i minibaren, sove og bare nyte livet. I forbindelse med bortekampen mot Bryne, skal vi også sove på hotell. Jeg vet om en som gleder seg så mye at han knapt får sove i natt. Det blir jul, påske og pinse på en og samme gang for Kristoffer.

 

Jeg vil benytte anledningen til ønske to nykommere velkommen i laget. Mohammed Mbye har tatt turen over grensen for å spille for oss, og den minst like eksotiske Yngve Sandbuløkken har signert kontrakt med Elverum fotball. Velkommen skal dere være!

 

Her kommer noen “funfacts” om noen utvalgte i og rundt Elverum fotball:

 

  • Kent Håvard Eriksen trener mye på Karma for tiden. Sier han ihvertfall. Legg gjerne til “kentemann” på snapchat, så får du ihvertfall se resultatene av øktene.

 


  • Petter Lennartsson fikk sesongens tredje gule kort mot Ranheim, og må derfor stå over onsdagens kamp mot Bryne. Dersom du vil vite hvorfor, er det bare å skrive inn “Sverige+Danseband” på Google, så finner du svaret.

 

  • Remi Svindland har de siste ukene vært på Dana Cup i G16(!!) klassen. Ryktene svirrer om en liten hovmester som har herjet i Skagen. Vi gleder oss til du er tilbake på trening. Forhåpentligvis med en og annen damehistorie fra diskoteket du kan dele med oss i garderoben.

 

  • Per Steinar Krogsæther har satt i gang en kronerulling for A-laget til Elverum fotball. Dersom du ser en høyreist mann i tights på sykkel, mens han leter etter flasker og andre ting som kan pantes, så vet du med andre ord årsaken. Er du forresten hypp på å bidra, ta kontakt med Per Steinar på tlf 400 29 710.

 

Førstkommende søndag møter vi topplaget Kristiansund på hjemmebane. Det folkelige, joviale og dugnadspregede laget, hvor spillerne nesten må ha både to og tre jobber for å få hjulene til å gå rundt, kommer til Elverum stadion. Ta på deg solbrillene, sandalene og ta med deg din solbrune kropp på kamp. Fredrik “älskaren” Tervaniemi lover rent bur og smultring, mens Håkon Rønes lover å spille skjorta av Roger Risholt. Det kan du vel for alt i verden ikke gå glipp av?

 

Stå på!

Blogghilsen fra Ulrik Balstad.

Heia Elverum!

31

07 2013

Vard Haugesund, Twitter (!) og Blog Awards.

Vi teller straks juli på kalenderen, ferien begynner å se dagens lys, og Balstadbloggen er ute med nok et rykende ferskt og kokvarmt innlegg. Har livet ditt noen gang sett lysere ut? Nei, tenkte meg det. Selv om vi på banen sliter litt sånn rent poengmessig om dagen, er det ihvertfall noen som leverer helg etter helg. Nemlig Balstadbloggen.

 

Det er duket for ny match. Denne gang mot Vard Haugesund på bortebane. Vi skal med andre ord ut å fly. Dagen starter med felles frokost på Thon Hotell, som vi har fått sponset for anledningen. Tusen takk! En veldig fin gest. Dette er en kamp som kan gjøre en h*******s forskjell for oss. Med seier har vi heng på lagene over oss på tabellen. Med tap ser det mildt sagt litt mer dystert ut. Vi får bare gi det berømte jernet, sette sjangsene og krysse fingrene for at vi unngår skader i løpet av kampen. Er det forresten noen som har fri og tilfeldigvis er i Haugesund? Dersom du har med deg fotballsko, er det sikkert plass på benken vår. Fra spøk til revolver, så skal vi gjøre alt for å rusle av banen i Haugesund med 3 poeng. Jeg har “ståltrua”, som vi sier i Trøndelag.

 

På onsdag var hele laget samlet for en runde med bowling. For å gjøre en lang historie kort, så gikk Fredrik Tervaniemi seirende ut av duellen. Veldig hyggelig å se at du nå høster fruktene av at du har vært et fast innslag på discobowling hver torsdag de siste fire årene, Fredrik. Stå på!

 

Denne uken har det kokt brukbart på diverse sosiale medier. Det er mulig jeg er innbilsk, men min tweet i retning dommertrioen i matchen mot Fredrikstad satte ihvertfall diverse sinn i kok. Det var selvfølgelig dumt og smålig av meg å legge ut en slik hårreisende og latterlig kraftig tirade i retning gutta i svart. Helt på bakkenivå, faktisk. Det eneste jeg kan gjøre er å legge meg paddeflat, og beklage til alle de innvolverte. Gjort er gjort, og skrevet er skrevet. Litt kok ble det ihvertfall.

 

Etter kampen mot Vard, får vi en sommerferie på to uker. Her er planene til noen av gutta:

  • Petter Lennartsson skal på en 10 dager lang danseband-leir i Sverige.
  • Håkon Rønes skal til Serbia for å få Morkake-behandling, slik at han forhåpentligvis får leget sine såre lysker.
  • Fredrik Tervaniemi skal på chartertur til Magalluf. Han reiser uspesifisert, btw.
  • Kristoffer Bugge skal på Dana cup disco.
  • Kent Håvard Eriksen skal bare være hjemme i Skarnes og legge ut bilder av seg selv i bar overkropp på Instagram.
  • Remi Svindland skal delta på TINE-fotballskole.

 

Simen Arnesen følger i undertegnedes fotspor, og skal begynne å blogge for HA. Dersom du er lei av å lese om trening, lavkarbo og interiør, anbefaler jeg å styre unna bloggen til Simen. Simen har etter mange år på diverse chattesider blitt en gud bak tastaturet, så for alt jeg veit, så kan Simen få lavkarbo og trening til å faktisk bli spennende. Jeg vet du kan, Simen! Det blir ihvertfall spennende å følge med. Vi sees på Blog Awards 2013!

Balstadbloggen vil ønske alle eventuelle lesere en fantastisk fin sommerferie. Vi sees på Elverum stadion når høstsesongen begynner.

Heia Elverum!

30

06 2013

Sandefjord, kjærlighet og rumenere.

Balstadbloggen er endelig ute med nytt innlegg. Ta på deg kosebuksen, sett deg godt til rette, len deg tilbake og les disse linjene med ymse innhold og mildt sagt begrenset kvalitet. 

 

Det er dags for kamp. Endelig er det kamp igjen! Forrige match ble som kjent utsatt grunnet Bryne’s massive innpass på diverse landslag. Denne gangen er det klart for hjemmekamp mot Sandefjord. Et “storlag” i Adeccoliga-sammenheng. Forhåpentligvis tenker de at de bare skal sette seg i bussen, snøre på seg fotballskoene, og danse seg til tre poeng mot gutta fra skogen.  Det har vi tenkt å sette en stopper for. Som en liten klubb, er noe av det beste som finnes å kunne stikke kjepper i hjulene for større klubber. I dette tilfellet er det budsjettlaget fra Hvalfangerbyen. Ingenting hadde vært bedre enn seier og 3 poeng (for en gangs skyld). Ikke kan jeg love seier,  jeg kan heller ikke love feiende flott fotball i eksotisk og sydlansk stil, men jeg kan love at vi skal blø for den fantastisk fine og hvite drakta, og krige, springe og kjempe slik at vi forhåpentligvis går av banen som seierherrer!

 

Siden sist har det skjedd ganske mye på innsiden av Elverum fotball. Solørs svar på Kristoffer Hæstad har skutt blink. Ja, jeg snakker selvfølgelig om Ola Erling Korbøl. Kjærlighetsguden Korbøl. Amors piler har vært usedvanlig sterk og treffsikker. Romeo har funnet sin Julie. Gutten er forelsket herfra og til månen om dagen. Så fra hele laget og alle de ansatte i redaksjonen i Balstadbloggen; Gratulerer, Ola Erling!

 

Forrige uke hadde vi som kjent tre stk rumenere på prøvespill. Trivelige gutter, som så absolutt ikke var ueffen med lærkula. Så får tiden vise hva som skjer videre på den fronten. For min egen del trakk de så absolutt opp mitt eget inntrykk hva dette folkeslaget gjelder. Mitt første møte med disse folkene var en rumener som stjal mobiltelefonen min på Burger King i Trondheim en sen lørdagskveld tilbake i 2009. Så vidt jeg vet mangler ingen av guttene på laget hverken mobiler eller lommebøker, så det var sikkert bare jeg som var uheldig den ene gangen. Det var uansett tre fine typer, så får “Sjefsspeider” Per Steinar Krogsæther avgjøre deres skjebne videre.

 

Forhåpentligvis får vi tilbake noen fra skader til denne kampen. Håkon Rønes har de siste dagene vært opptatt med landsmøtet i Norsk Hypokonder-Forening, og har dermed ikke vært tilgjengelig på trening. Petter Lennartsson ble strekkskadet mot Bodø-Glimt, slik at han fikk fri for å dra på Dansebandfestival i Småland i Sverige. Forhåpentligvis har han danset av seg strekken, og stiller klar og opplagt til match.

 

Ta frem Elverumsskjerfene, gjør klar stemmen til å rope og heie i 90 minutter pluss tillegg, og møt opp på Elverum Stadion kl 19.00! Det vil du neppe angre på.

 

Kampen går forresten på Tv 2 Zebra. Kristoffer Bugge har kjøpt nytt hårbånd, trent opp biceps til klimakset, og tatt noen runder i solariumet. Han er med andre ord klar.. Er DU?

 

Vi blogges!

Heia Elverum

16

06 2013

Tap, filming og twitter.

Hei igjen alle eventuelle lesere. Balstadbloggen er klar til å fylle savnet etter noe å lese på fritiden. Legg bort eksamensbøkene for 5 min, finn frem kaffekoppen, len dere tilbake og la latteren sitte løst (forhåpentligvis)

Siden sist så har vi tapt, tapt, spilt uavgjort og… tapt! Om man isolert sett ser på resultatene, så er det en dyster rekke. Men hjemme mot Strømmen, spilte vi bra. Veldig bra! I de siste kampene har vi hatt en helt fantastisk entusiasme og “go” i laget. Det samme hadde vi mot Stabæk. I 2.omg spilte vi de ut av banen, og trenerteamet deres opp på tribunen. Bokstavelig talt! Fortsetter vi i samme sporet, så vil poengene komme. Jeg har fått en helt vanvittig tro på at vi skal klare å plukke like mye poeng som Kristoffer Bugge vasker inn damer på Styx, og det er ikke lite! Det er med andre ord ingen grunn til å svartmale Elverum fotball med det første.

I dag reiser vi til Bodø for å møte Bodø Glimt i cupen. Da vi var der sist fikk vi stryk, og vi kom hjem med 0-3 i lommetasken. Glimt består av tre-fire samer, tre afrikanere og noe annet krydder. Et bra hjemmelag, men vi håper å fortsette med det vi har fått sydd sammen fremover på banen, så får vi satse på at vi en gang for alle får murt igjen bakover. Ingenting hadde vært deiligere enn å satt seg på et trangt fly i retning Gardemoen med seier og billett til 4.runde i cupen i bagasjen.

Simen Arnesen, også kjent som El Capitano, deltager på Slankekrigen og Ottestad’s store sønn har fått alvor fått opp dampen på sine tirader på Twitter. Og de fleste meldingene er sendt i retning Sveum og Brumunddal fotball. For det nøytrale øyet, er det selvfølgelig en fryd og følge med på. Jeg håper virkelig HA’s Corner fanger opp dette. Hvis ikke, gjør jeg det. Simen Arnesen og Tom Søgård, her har dere en skriftlig invitasjon til å dele en flaske rødvin og debattere frem og tilbake i Balstadbloggens lokaler. Dato finner vi alltids ut av!

Håkon Rønes fikk forøvrig sitt tredje gule kort for sesongen i matchen mot Follo. Grunnen ser dere på bildet under her. Jeg vil bare si at vi i Elverum fotball tar sterk avstand fra slike forseelser på banen. Rønes ser altfor mye fotball på tv, og har tydeligvis latt seg inspirere av gutter som Bale, Suarez, Ronaldo osv. Som botsjef på laget, er det min plikt å sørge for at slike holdninger ikke får fotfeste i laget. Så slapp av, Rønes er en angrende synder. Et bidrag på 200 kr til botkassen er notert, og vi får håpe gutten vokser av seg slike “fakter” som jeg liker å kalle det.

I anledning vår hjemmekamp mot Hødd, som forøvrig er førstkommende søndag, vil det komme et “Helt privat” intervju med Høddspiller Pål Andre Helland. Etter en helt hinsides sesong i fjor, er gutten nå ønsket av halve Tippeligaen, Allsvenskan og sikkert noen klubber lengre syd i Europa. Følg med, det blir mildt sagt spennende å høre hva den hardtskytende trønderen har på hjertet.

Vi blogges!

Heia Elverum!!

Fotballfest, arving og ny dress!

Endelig er dagen her. Det er 16.mai, fotballfest og Balstadbloggen kommer med nok et innlegg. Litt av en festdag med andre ord!

Siden sist har det ikke skjedd så mye. Håkon Rønes sitter fortsatt mye på Cafe, Tom Vidar Martinsen skyter fortsatt knallhardt, Petter Oscar Lennartsson hører fortsatt kun på danseband og.. eller, vent! Det stemmer. Vi tok jo 3 poeng sist søndag. På bortebane mot Ull-Kisa. En herlig seier, og bussturen hjem gikk som en drøm (selv for Kristoffer Bugge som tapte i kortspillet Bondebridge). Nå er vi i gang. Maskineriet har begynt å fungere, og dette var bare den første seieren av forhåpentligvis mange.

Vi får en ny mulighet i dag hjemme mot Mjøndalen, og den har vi tenkt å benytte oss av. Ingenting hadde smakt bedre enn en seier på hjemmebane den 16.mai! Vi skal være som en gjeng vårkåte rever på banen. Vi skal være høyt og lavt, blø for drakten og krige til oss poeng.

Kristian Bråtebæk har også skaffet seg allergitabletter, slik at han nå slipper å få pust som en 70 år gammel røyker på chartertur til Mallorca allerede etter 30 minutter av kampen. Dette må bare bli bra!

Med seier og 3 poeng, vil vi også få se en smilende Håkon Rønes i Elverums gater i morgen på 17.Mai. Han har kjøpt seg ny dress for anledningen. Frem med mopp og vadere med andre ord! 

Kevin Knappen ble forøvrig far for tredje gang sist torsdag. Balstadbloggen gratulerer! Før kampen sa jeg at han må kalle opp sønnen etter den som evt ble vår målscorer i den kampen. Det ble som kjent vår nigerianske venn Emeh Izuchukwu. Da tar jeg det for gitt at du gir arvingen navnet Emeh Knappen, Kevin!

Jeg vil også benytte anledningen til å sende en gratulasjon i retning Terningen Arena og Elverum Håndball som dro hjem storeslem på parketten i år! Norges beste lag, med det desidert beste publikumet (Takk for støtten på Briskeby, forresten)

Nå gjør vi som Fredrik Tervaniemi sier uansett om han skal ut å fiske inn sponsorer for Elverum fotball, eller om han skal på russetreff på Elvarheim: “Nu kjör vi”! 

Vi sees på Elverum stadion kl 18.00!

Heia Elverum!!

Saklig blogghilsen fra Ulrik Balstad. Vi blogges!

16

05 2013

Helt privat: Gjermund Åsen

Fortvil ikke, kjære alle (eventuelle) lesere. Her kommer et rykende og ferskt innslag på Balstadbloggen. Nei, det er ikke spalten “Dagens outfit”, eller noe om hva jeg spiste i går. I denne spalten skal vi komme under huden på en av Adeccoligaens aller beste spillere. Gutten med det gudbenådede venstrebeinet fra Trondheim, nemlig Gjermund Åsen!

Det er dagen før oppgjøret mot Ranheim. Ranheimsspillerne Michael Karlsen, Christian Eggen og Gjermund Åsen samles hjemme hos undertegnede. Fire gode venner, og latteren sitter løst. Det er dog liten tvil om hva som er kveldens høydepunkt. Det avtalte dybdeintervjuet med Gjermund Åsen. Ranheims Andrea Pirlo. Regista, playmaker og formann i festkomiteen hos gutta i blått. Åsen har forøvrig sterke røtter fra metropolen Alvdal, noe som bør generere noen ekstra lesere fra bygda som ble satt på kartet i fjor.

-For eventuelle lesere som ikke kjenner deg, hvem er du, Gjermund Åsen?

21 år gammel fotballspiller fra Trondheim. Stusselig utdannet (sliter med å fullføre VGS.jour.anm), men ser veldig lyst på livet. Bor hjemme hos mor og far, spiser på Mc Donalds dagen før hver kamp og er sjåfør for en russebil på deltid. 

- Du skal beskrive deg med tre ord. Hvilke ord vil du da bruke?

Livlig, spenningsglad og trofast.

- Når du ikke spiller fotball og sender snapchats, hva liker du å gjøre på fritiden?

Hehe, spennende vinkling. Jeg er mye med venner, ser veldig mye på NHL, kjører bil og i det siste har jeg fått sansen for dartkvelder.

- Har du noen ting du brenner ekstra for?

Kombinasjonen fotball og utdanning er noe jeg setter høyt. Selv om jeg personlig har støtt på noen fartshumper på veien, er jeg fast bestemt på å fullføre videregående skole.

-Har du noen forbilder du vil trekke frem?

Har virkelig fått sansen for Omar og Bilal fra Amazing Race på TV2. De guttene har virkelig fanget meg. Basketstjernen LeBron James er også en jeg vil sette høyt.

- Du inviterer til middag, og får invitere tre gjester. Hvem?

Frode Olsen, Claus Lundekvam og Thomas Myhre. Her kunne det blitt mange røverhistorier og ekstra med melis på kaken, si. 

Her har Åsen svart på noen “enten eller” spørsmål.

Øl eller brus? Øl

Fjellet eller sjøen? Sjøen

Utested eller privatfest? Utested (Downtown i Trondheim.jour.anm)

Brunetter eller blondiner? Brunetter

Hjemmelaget mat eller take-away? Hjemmelaget

Bil eller sykkel/kollektivt? Bil

Kjærlighetstur eller guttetur? Kjærlighetstur, selvfølgelig. 

 

Som det aller siste, er det noe du vil tilføye her på Balstadbloggen?

Jeg håper på en god kamp imorgen, mye folk på tribunen, og en tur på Styx etter kampen. Håper også det kommer ekstra mange russ på kampen. Samler på russekort, dog hovedsakelig fra jenter. 

 

Vi takker Åsen så mye for intervjuet. Så får vi se om han får noen av ønskene oppfylt. Dette var bare den første av mange spennende innslag i denne “Helt privat” spalten, så det er med andre ord god grunn til å glede seg til neste innlegg. Håper vi sees på kamp! Kampstart er forøvrig kl 18.00, i heksegryta på Elverum stadion

Vi blogges!

Heia Elverum.

 

 

09

05 2013

Erik Tønne vs Håkon Rønes

Hei korgutter og hurrajenter!

Balstadbloggen møtte to av deltagerene i morgendagens batalje til en høyst prestisjefylt duell i quiz. Erik Tønne, 21 år og trønder representerte grønnbuksene i duellen. For Elverum var det, selvfølgelig, Håkon Rønes som stilte opp. Mr Elverum himself.

Det er lørdag, og det er midt i beste “kaffe-tid” mente Rønes. Dermed var det en selvfølge å samles på Cafe Rollo i Elverum (Favorittstedet til Rønes.jour.anm). Som sagt så gjort. Spørsmålene var delt inn i følgende kategorier: geografi, engelsk fotball og film.

Tre spørsmål fra hver kategori, hvor man maks kunne få 9 poeng. Taperen av quizen måtte stille opp på bilde, iført en effekt fra motstanderlaget. Etter mye tenking og flere ymse svar, var duellen avgjort.

Gutten fra byen totalt blottet for fotballkultur stakk av med seieren.

Nederlaget var et faktum for Tønne. Her var det bare å finne frem alt som hadde logoen til Elverum fotball på seg.

Vi lar den tidløse klisjeen “Et bilde sier mer enn tusen ord” tale for seg.

Iløpet av neste uke vil det komme en ny spalte her på bloggen. Ranheims playmaker og Downtown’s store sønn Gjermund Åsen har sagt ja til å være første gjest ut i denne eksklusive klubben. Det er med andre ord ingen grunn til å gi opp Balstadbloggen med det første. Her er det bare å holde seg fast!

Helt til slutt vil jeg bare rette en stor takk til Rune Steen Hansen i HA. Takk for at du, om mulig, ga oss enda mer motivasjon til oppgjøret.

Jeg gleder meg til det talentløse laget fra den stakkarslige byen skal løpe ut på Briskeby og gjøre livet surt for HamKam. Vi kan jo ikke spille fotball, så vi får krige, tackle og duellere oss til poeng. Er det noe vi kan, så er det ihvertfall det! Jeg kunne sikkert skrevet side opp og side ned med diverse stikk i retning HA’s lokaler på Hamar, men jeg lar dette være siste ord for i dag.

Så får vi heller snakke med beina.

Eller hodet.

På en dødball. Signert Tom Vidar Martinsen.

PS: Går du til frisør eller bleiker du håret ditt hjemme selv? Har alltid lurt på det. 

Vi sees på Briskeby.

Heia Elverum!!!!!

04

05 2013